Не викидайте стовбурові клітини під час обрізки рослин
Стовбурові клітини творять дива з організмом людини. Вони повертають молодість, лікують хвороби, з їх допомогою навіть нарощують втрачені органи. Звичайно, все це роблять стовбурові клітини людини чи тварин.
Тим часом, рослини також мають стовбурові клітини. Бруньки якраз і є ембріональними клітинами рослин. У них, звичайно, не такий потужний ефект, як у клітин людини, але принести реальну користь здоров’ю їм цілком під силу.
Садівники, обрізаючи навесні дерева, зазвичай просто спалюють відрізані гілки. Але позбавлятися від бруньок, які мають цілющу силу, не дуже практично.
Найкраще використовувати їх для додавання собі молодості, здоров’я та краси. Існує навіть така галузь медицини – геммотерапія, яка лікує винятково бруньками.
Чим саме корисні весняні бруньки?
- Для того, щоб організм зцілився, йому потрібні клітини, що діляться. Ці клітини стимулюватимуть тканини організму регенеруватися.
- Усі тварини та люди залежать від рослин. Тому рослинні тканини можуть дати поштовх до лікування тварині чи людині.
- Рослини під час проростання виділяють антистрес-речовини. Ці речовини діють як на рослини, так й на людей. Вважається, що надмірний стрес є причиною багатьох хвороб. Якщо зменшити стрес, є ймовірність, що організм впорається із хворобою.
- У порівнянні з дорослими рослинами, у зростаючих клітинах молодих особин взагалі відсутні будь-які токсини.
Як вживати бруньки?
Бруньки від різних дерев та чагарників діють на організм по-різному.
Бруньки можна жувати свіжими, а можна заварювати їх як чай. Щоб вони віддали воді корисні речовини, достатньо дати їм настоятися 5 хвилин.
Бруньки бузку

Бруньки бузку допомагають при діабеті. Причому від діабету ефективні саме бруньки, зрізані навесні. 1 столову ложку бруньок подрібнюємо товкачем. Потім заливаємо склянкою окропу, настоюємо не менше 6 годин, а потім проціджуємо. Приймати 3 рази на день по 1 столовій ложці перед їжею. Допомагає відвар бруньок також при бронхіальній астмі та панкреатиті. Це відомий рецепт.
Можна просто пожувати по одній-дві бруньки. Навіть від цього значно покращується травлення (якщо не маєте гастриту із підвищеною кислотністю).
При мігрені потрібно з бруньок бузку зробити кашку. Потім додати до тієї частини голови, де більше болить.
При ревматизмі, артриті, невралгії бруньки бузку теж добре допомагають. Формула ліки: 4 столові ложки бруньок подрібнити, змішати з 4 столовими ложками вазеліну або вершкового масла.
Суглоби натерти отриманою маззю, і укутати зверху вовняним шарфом.
Щоправда, бузок отруйний, і застосовувати його треба з великою обережністю. Хоча бруньки — це найбезпечніша частина, не перестарайтеся з їх прийомом.
Бруньки вишні

Бруньки вишні – це підтримка щитовидної залози. При її хворобах корисно їсти бруньки свіжими та сирими. Але можна заготовити сировину про запас, і потім заварювати. Чай з бруньок вишні лікує хвороби нирок. Він має протизапальний ефект.
Крім того, чай дуже смачний. Для його приготування можна не повністю общипувати бруньки, а брати їх разом із дрібними гілочками.
Чай із гілок та бруньок вишні лікує виразку, гастрит, розлад шлунка. Він м’яко огортає шлунок всередині. Перевірте його ефект, якщо вас мучить печія.
У чаї з вишневих бруньок просто море антиоксидантів. Антиоксиданти – це «воїни», які знищують вільні радикали. Регулярно вживаючи такий чай, можливо, ви зможете відсунути старіння.
Ще один бонус цього чаю – він виводить із організму зайву рідину. Тому при набряках можна спробувати пити цей чай.
Окрім щитовидної залози, чай також сприятливо діє на жіночі органи. Він допомагає в лікуванні ендометріозу та міоми.
Найприємніше в цьому чаї – його приголомшливий теплий смак. Його можна пити просто для насолоди.
Чай трохи стимулює дихання, тому що містить у невеликій кількості синильну кислоту.
Черешня є близькою родичкою вишні, і має схожі властивості.
Бруньки смородини

Бруньки чорної смородини допомагають при запорах. Щоб допомогти кишечнику, залийте ¼ склянки бруньок склянкою вина. Потім поставте в прохолодне темне місце і періодично збовтуйте. Через 2 тижні їх можна приймати. Дозування – 2 столові ложки перед їжею.
Ванни із бруньками смородини допомагають при дерматитах, шкірних алергіях. Вони сприятливо діють на шкіру. Для цього треба 50 г бруньок залити літром води, кип’ятити 10 хвилин, а потім додати у теплу ванну.
Можна заготовити весняні бруньки та гілочки смородини, а потім готувати ароматний, запашний чай. Приємно взимку пити такий чай і згадувати літо. Він чудово пахне!
Допомагає чай з бруньок та гілочок при алергії та захворюваннях верхніх дихальних шляхів. Іноді його застосування позбавляє хронічного головного болю.
Також, як і чай з бруньок вишні, він сприяє звільненню від набряків. Має потогінний ефект. Якщо чай дуже міцний, він має легкий проносний ефект.
При гастриті зі зниженою кислотністю краще вживати чай із чорної смородини, а за підвищеної кислотності – червоної чи білої.
У бруньках смородини багато аскорбінової кислоти, яка корисна для здоров’я. Чай із них виводить із організму шкідливу сечову кислоту, яка є причиною подагри.
Бруньки яблуні

Бруньки яблуні мають здатність зменшувати головний біль. Треба обібрати бруньки разом із маленькими гілочками, залити їх олією, трошки проварити і процідити. Пропорції: 100 г бруньок, 200 г вершкового масла. Отриману мазь треба втирати у шкіру голови під час нападу.
Така мазь допоможе маленьким діткам, якщо вони всього бояться і постійно відчувають страхи. Особливо сприятливо вона діє на дівчаток.
Бруньки яблуні сприяють загоєнню ран та виразок. Для цього їх треба потовкти в кашку і прибинтувати до хворого місця.
Чай з гілок та бруньок яблуні не завжди виходить апетитним. Його смак залежить від сорту яблуні. У будь-якому випадку він має потужний ефект, що оздоровлює. Напій допомагає при застуді.
Бруньки глоду

Бруньки глоду зміцнюють судини.
Ішемічна хвороба серця, гіпертонія, шум у вухах, запаморочення – за цих хвороб допоможе наступний рецепт. Подрібнити 100 г бруньок, змішати з 30 г меду, всипати по 1 г ванілі і кориці. Залити отриману суміш 700 мл, ретельно збовтати і залишити на 12 годин в теплому і темному місці. Потім процідити та приймати по 1 столовій ложці 3 рази на день за півгодини до їди.
Такий настій є профілактикою атеросклерозу. При регулярному застосуванні поліпшується пам’ять, тонізуються судини на ногах.
Бруньки глоду омолоджують всю судинну систему.
Так як вони мають сильну дію, краще не заварювати чай з бруньок глоду окремо. Додайте його як додатковий інгредієнт в інші чаї.
У бруньках багато вітаміну С та інших вітамінів. Пожувати пару-другу бруньок – чудовий засіб для профілактики весняного авітамінозу.
Бруньки всіх плодових дерев і чагарників позитивно впливають на організм. Головне — не переборщити з ними і знайти ті, які смакують саме вам. Тепер ви знаєте, звідки навесні брати на дачі вітаміни.
Будьте здорові!
Якщо вже хтось і перекладає українською, то , принаймні , робіть це правильно! Бруньки , це бруньки і ніколи не стануть НИРКАМИ! УЛІТКА—це равлик, якщо що! Неприємно читати такий текст ( а в тексті про бруньки яблуні, взагалі, трошки не перевели)
Дякуємо за ваш коментар! Справді, в тексті багато помилок щодо бруньок. Неодмінно виправимо. А назву кампанії, на жаль, змінити на Равлик вже не можемо, тільки спробувати українізувати. Бо це вже як особисте ім’я, а не назва тварини.